• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Європейський тиждень місцевої демократії"

"Європейський тиждень місцевої демократії"

2014-10-13

/Files/images/foto.jpg

Європейський тиждень місцевої демократії проводиться кожного року у тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування в 1985 році. Тиждень передбачає одночасне проведення національних і місцевих заходів в усіх країнах-членах Ради Європи з метою активізації процесів розповсюдження інформації щодо принципів та досягнення місцевої і регіональної демократії у Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.

В Закарпатській області упродовж 13-19 жовтня поточного року проходить Європейський тиждень місцевої демократії присвячений роз’ясненню Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом та Концепції реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Виданим розпорядженням у рамках Європейського тижня місцевої демократії передбачено низку заходів. Зокрема, проведення зустрічі керівництва облради та обладміністрації із зарубіжними партнерами для обговорення стану реалізації проектів транскордонного співробітництва в 2014 році та перспектив співпраці на 2015 рік; проведення зустрічі керівництва області із керівництвом Підкарпатського воєводства Польщі; проведення зустрічі керівництва області та депутатів обласної ради із делегацією депутатів краю Височіна Чеської Республіки на чолі з гетьманом Їржі Бєгоунеком та участь у робочій поїздці по Закарпатській області; участь керівництва області у проведенні Всеукраїнської естафети пам’яті «Слава визволителям України», 70-річчя Карпатсько-Дуклянської операції та інших заходів з нагоди відзначення 70-ої річниці визволення України та Закарпаття від німецько-фашистських загарбників тощо.

Європейський тиждень місцевої демократії в НВК «Первоцвіт»

- Проведено тематичні лекції для учнів 8-9 класів за темами: «Місцева демократія – загальноєвропейська цінність», «Роль Ради Європи та інших інституцій Європи в області розвитку місцевої демократії».

- Години спілкування для учнів 7-9 класів з метою роз’яснювальної роботи серед молоді щодо висвітлення основ місцевої демократії управління та євроінтеграції; ознайомлення з діяльністю органів місцевого самоврядування.

- Оформлення інформаційних куточків для учнів, педагогічного колективу та батьківської громадськості про діяльність Ради Європи, Європейську хартію місцевого самоврядування, принципи функціонування органів самоврядування в країнах Європи та залучення до цього процесу громадян.

Кiлькiсть переглядiв: 495

Коментарi