Міжнародний день миру

2014-09-18

/Files/images/гол.JPG

Міжнародний день миру - встановлений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН і відзначається щорічно 21 вересня.

Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

Символом міжнародної солідарності всіх людей світу став Дзвін миру. Дзвін Миру — символ спокою, мирного життя і дружби, вічного братерства і солідарності народів.

Перший Дзвін Миру відлитий з монет, пожертвуваних дітьми всіх континентів, і є символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вплавили ордени і медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».

Привернути увагу до проблеми миру на землі - ось основна мета цього свята. У всіх куточка світу, навіть у далекій Африці, проводять заходи, спрямовані на залучення уваги до того, як багато в нашому світі агресії і зла, безглуздих смертей і ненависті.

Нехай дитячі малюнки з яскравим усміхненим сонечком або дитячі хорові пісні про дружбу комусь і здадуться невинними іграми, але вони несуть величезний сенс і заклик до тих, хто ще не відмовився від зброї, все ж таки це зробити.

У нашому світі дуже багато цікавих речей, невідомих фактів і нерозкритих потенціалів самої людини. До чого військові конфлікти, коли є хвороби, які вбивають без зброї і насильства? Саме з цим варто боротися, а не прагнути продемонструвати свою вогневу міць і перевага в силі. Війна і агресія - це не спосіб вирішення проблем, вони тільки все ускладнюють, приносять багато горя і нещасть.

Для тих, хто весь час жив у світі і благополуччя, ці слова нічого не значать. Їм важко оцінити ту величезну роль «Міжнародного дня миру» для тих людей, хто чув розриваються снаряди під вікнами свого будинку. І щоб цього більше не сталося, вони готові зробити багато що. Спроба донести до людства думку про важливість миру і спокою хоча б 21 вересня коштує і нашої уваги.

День миру в Україні встановлений Указом Президента № 100 від 5 лютого 2002 року «Про День миру» і відзначається щорічно 21 вересня — в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. Однак події які відбувалися останнім часом нагадали нам, про біль минулих літ, біль який несе з собою війна. Нехай семінари, зустрічі, виставки, виступи та концерти, приурочені до «Міжнародного дня миру», стануть не просто черговим непотрібним заходом, а дійсно важливою подією. Адже і для нас з Вами слово МИР набуває все більш нового і важливого значення!!!!

В багатьох українських родинах не дочекалися з війни рідних та близьких. Що таке розруха, неймовірні людські страждання український народ переживає на собі. Тому до Міжнародного дня миру ми з вами повинні ставитись з глибокою пошаною.

В усьому світі символом миру вважається білий голуб. Це птах всеземної любові та миру. З давніх часів вважалось, що душа людини відлітає на небо в образі голуба.

Учні нашої школи долучились до акції «Голуб миру», що сприяло приверненню уваги дітей та молоді до питань збереження миру задля забезпечення стійкого прогресу людства та дотримання принципів гуманності, свободи, добра і поваги, що закладені у Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир.

/Files/images/Hrq9I9ZTgwU.jpgУчні початкової школи/Files/images/0g9LoZ_YoOc.jpgучні 5- 9 класів/Files/images/obodC4oAhwo.jpgПідсумки конкурсу малюнків до Міжнародного дня миру/Files/images/3GiWrp6lATg.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 528

Коментарi